Events

Nieuwsbrief

Inloggen

a

Menu

Kinderen met antibiotica eerder naar huis door goede samenwerking Gelre ziekenhuizen en KinderThuisZorg Nederland

In Gelre ziekenhuizen worden kinderen behandeld die langdurig antibiotica nodig hebben. Dat gebeurt via een infuus. Gelre ziekenhuizen en KinderThuisZorg Nederland hebben met elkaar het zorgtraject nog verder geoptimaliseerd om deze zorg soepel en veilig naar de thuissituatie te verplaatsen.

“Nog meer duidelijkheid, uniformiteit, stroomlijning en veiligheid”
Dr. Schuurman, kinderarts Gelre ziekenhuizen: “Bij een kind dat langdurige antibiotica nodig heeft, maken we altijd de afweging tussen wat moet in het ziekenhuis en wat kan in de thuissituatie. Het uitgewerkte zorgpad geeft nog meer duidelijkheid, uniformiteit, stroomlijning en veiligheid in dit proces. De nauwere samenwerking met KinderThuisZorg maakt de overstap naar thuis nog kleiner. Met als doel dat we de benodigde zorg zo veel mogelijk kunnen leveren in de meest vertrouwde omgeving van het kind.”

“Zorg in het ziekenhuis als het nodig is, thuis als het kan”
Ook voor ouders is het fijn wanneer de zorg thuis kan plaatsvinden. Iris Maartense, kinderverpleegkundige bij KinderThuisZorg: “Wanneer het kind medisch gezien niet meer in het ziekenhuis hoeft te verblijven, is er niks mooier om samen met kind en gezin te kijken naar wat zij nodig hebben om de (be)handeling naar huis te verplaatsen. Door de krachten van ons en het ziekenhuis te bundelen, is het mogelijk om de infuustherapie die in het ziekenhuis wordt opgestart zo snel mogelijk thuis te vervolgen. Dat betekent zo min mogelijk onderbreking van de ontwikkeling en zo kan het normale leven doorgaan in de veilige omgeving van het kind. Zorg in het ziekenhuis als het nodig is, thuis als het kan’’.

De Juiste Zorg op de Juiste Plek
We zijn blij met deze mooi samenwerking, die we met elkaar verder hebben uitgebouwd. Dit sluit aan bij de strategie van Gelre ziekenhuizen om waar mogelijk ziekenhuiszorg naar huis of een wijklocatie te verplaatsen samen met andere zorgorganisaties, zoals KinderThuisZorg. Het past ook bij het streven van de overheid naar De Juiste Zorg op De Juiste Plek, waarin patiënten passende en kwalitatief hoogwaardige zorg op maat krijgen.