Events

Nieuwsbrief

Inloggen

a

Menu

Kindzorg Tools

 

Om je vak goed uit te kunnen oefenen heb je de juiste tools nodig. Een aantal must haves hebben we hier voor je onder elkaar gezet.

Landelijke Protocollen
Kinderverpleegkundige Zorg®

Landelijke Protocollen Kinderverpleegkundige Zorg® biedt zorgprofessionals binnen en buiten het ziekenhuis protocollen binnen een digitale omgeving gericht op kinderverpleegkundige handelingen en/of verzorging. Wat deze protocollen zo uniek maakt, is dat ze specifiek voor kinderen en jongeren tot 18 jaar ontwikkeld zijn. Bovendien zorgen deze protocollen voor een eenduidige werkwijze binnen én buiten het ziekenhuis.

handreiking-kindzorg-25-juni-2020-Afbeelding

Handreiking Kindzorg

Het inventariseren en organiseren van de zorg in de eigen leefomgeving voor kinderen van 0 tot 18 jaar.

Deze handreiking is de beroepsnorm en het hulpmiddel voor en door kinderverpleegkundigen die de zorgvraag en hulpbehoefte voor kinderen van 0-18 jaar voor de zorgverzekeringswet inventariseren, indiceren en organiseren. Het beschrijft de gewenste situatie en de wijze waarop kinderverpleegkundigen hun vak zien en willen uitoefenen. Naast de HIK is een aansluitende Toolbox HIK ontwikkeld. De HIK en de Toolbox HIK vormen samen één geheel.

20-04-2023: Beroepsvereniging Kinderverpleegkunde.nl en V&VN Vrouw en Kind hebben de herziene versies van de Handreiking Indicatieproces Kindzorg (HIK) en de Toolbox HIK gepubliceerd. Meer weten? Lees erover in dit bericht.