Events

Nieuwsbrief

Inloggen

a

Menu

Specialisaties

Welke kindspecifieke CZO-erkende specialisaties kun je doen na de vervolgopleiding kinderverpleegkunde?

 

  • ICN-intensive care neonaten
  • ICK-intensive care kinderen
  • Oncologie bij kinderen
  • Diabetes bij kinderen
  • Brandwonden bij kinderen
  • Forensisch verpleegkundige

ICN-intensive care neonaten

Bij de opleiding ICN-intensive care neonaten leer je alles over de zorg rondom de laag-hoogcomplexe zorg voor pasgeborenen. Het opleidingsprogramma bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het praktische gedeelte volg je in een academisch centrum en wanneer je in een ziekenhuis werkt zonder een intensive care unit voor neonaten loop je voor de duur van een aantal maanden stage op een NICU. De opleiding bestaat uit gemiddeld 20 lesdagen en 1200 praktijkuren. Per instelling kan hier verschil in zitten.

ICK-intensive care kinderen

Bij de opleiding ICK-intensive care kinderen leer je alles over de zorg rondom kinderen die in een kritieke situatie verkeren. De kans op onverwachte complicaties is groot en tijdens de opleiding leer je om te gaan met de procedures die je moet volgen in zo’n acute/kritieke situatie. De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het praktische deel volg je op de PICU in een academisch centrum. De opleiding bestaat gemiddeld uit 24 lesdagen en 1500 praktijkuren. Hier kan per instelling verschil in zitten.

Zorg in Natura - Kinderverpleegkunde

Oncologie bij kinderen

Tijdens deze opleiding leer je alles over de zorg rondom kinderen met een kwaadaardige tumor. De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel waarbij je tijdens het praktische deel stage loopt in een kinderoncologisch centrum. De opleiding bestaat gemiddeld uit 17 lesdagen en 1200 praktijkuren. Hier kan per instelling verschil in zitten.

Diabetes bij kinderen:

Voor de functie van kinderdiabetesverpleegkundige volg je de algemene post-HBO-opleiding voor diabetesverpleegkundige die gemiddeld een jaar duurt.

Brandwonden bij kinderen

Voor de functie van brandwondenverpleegkundige bij kinderen volg je gedurende 18 maanden (gemiddeld) de algemene opleiding tot brandwondenverpleegkundige. Deze opleiding wordt verzorgd door het brandwondencentrum waar jij werkzaam bent.

Forensisch verpleegkundige

Bij de praktijkgerichte opleiding forensisch verpleegkundige ontwikkel je doelgerichte kennis en vaardigheden die je als forensisch verpleegkundige nodig hebt. Deze opleiding is gericht op volwassenen en kinderen die (mogelijk) slachtoffer zijn van geweld. Het theoretische gedeelte van de opleiding duurt 31 lesdagen. De opleiding duurt in totaal 16 maanden inclusief het praktijkgedeelte.