Events

Nieuwsbrief

Inloggen

a

Menu

Blijf groeien en

daag jezelf uit

Inleiding

Verpleegkundige vervolgopleiding Kinderverpleegkunde

 

De verpleegkundige vervolgopleiding (VVO) Kinderverpleegkunde bestaat al sinds 1924. Dit was lange tijd een wettelijk erkende vervolgopleiding zoals ook ‘Het Ooievaartje’ (later de O&G opleiding en nu VVO Obstetrieverpleegkunde) en ‘de Wijkaantekening’. Met de komst van de Wet BIG is de wettelijke verankering verdwenen. Als BIG-geregistreerde verpleegkundige kun je de vervolgopleiding Kinderverpleegkunde volgen.

Vanaf oktober 2022 vindt er een grote verandering in het gehele opleidingsstelsel plaats. Zie hier voor meer informatie en zoek naar de vervolgopleiding kinderverpleegkunde. https://www.czoflexlevel.nl

 

 

Expertisegebied kinderverpleegkunde

In navolging van het expertisegebied kinderverpleegkundige, welke in 2015 is herzien, wordt momenteel binnen de opleidingscommissie besproken hoe er weer tot één vervolgopleiding Kinderverpleegkunde gekomen kan worden.

V&VN Kinderverpleegkunde heeft in 2016 hiervoor een ”advies opleidingsprofiel kinderverpleegkunde” geschreven. In 2017 is hierop een aanvullend advies gegeven vooruitlopend op de Wet BIG II en de daarbij behorende functiedifferentiatie.

 

Zorg in Natura - Kinderverpleegkunde

Specialistische vervolgopleiding Kinderverpleegkunde

In Nederland zijn er verschillende opleidingsinstituten waar je de specialistische vervolgopleiding Kinderverpleegkunde kan volgen. De opleidingen zijn brancheopleidingen waarbij de praktijkcomponent van de opleiding wordt verzorgd door de zorginstelling en de theoriecomponent door het opleidingsinstituut waarmee de zorginstelling samenwerkt. Studenten die in opleiding zijn voor één van de CZO-opleidingen zijn in dienst van de zorginstelling die de praktijkcomponent verzorgt.

Veranderingen vervolgopleiding

Deze film gaat over de veranderingen in de vervolgopleiding kinderverpleegkunde en de veranderingen en ontwikkelingen binnen het vakgebied kinderverpleegkunde. Er wordt vooruitgekeken naar de toekomst van het vakgebied en van de vervolgopleiding kinderverpleegkunde.