Events

Nieuwsbrief

Inloggen

a

Menu

Werkgebied zelfstandigen

Werken als zelfstandige

Binnen de kinderverpleegkunde is er ook een groep kinderverpleegkundigen te vinden die haar werkzaamheden niet in loondienst verricht maar als zelfstandige. Als zelfstandig werkend kinderverpleegkundige kun je werkzaam zijn binnen alle verschillende settingen waar kinderverpleegkundigen werken. Ook kun je ervoor kiezen om tijdelijke opdrachten aan te nemen of opdrachten te combineren.

Veel kinderverpleegkundigen die kiezen om als zelfstandige te werken, maken deze keuze door: onvrede over de werkgever, te veel regellast en/of het willen hebben van meer vrijheid. Vergis je echter niet in de regellast die komt kijken bij het werken als zelfstandige.

Flexibele harde werkers

Het is interessant om een carrière als ZZP’er te overwegen, als je zowel zelfstandig als binnen een team goed kunt functioneren, als je goed kunt plannen, regelen en organiseren en als je bereidt bent om flexibel te zijn en hard te werken. Mocht je overwegen om te gaan werken als ZZP’er dan is het belangrijk jezelf goed te informeren en voor te bereiden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij organisaties zoals: Solopartners, de Kamer van Koophandel en de VvAA.

Denk ook aan punten die belangrijk en/of waardevol zijn om van te voren goed te regelen voor jezelf, zoals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een arbeidsongeschiktheidsverzekering, het kunnen aantonen dat je onderneemt, het opzetten van (financiele) administratie, het aanvragen van een keurmerk zoals Kiwa of HKZ, het op orde kunnen houden van jouw portfolio en bijscholingen en het bijhouden van jouw gewerkte uren en kwalificaties ten behoeve van je BIG-registratie.