Events

Nieuwsbrief

Inloggen

a

Menu

Bijeenkomst ‘verbetertraject indicatieproces kindzorg in vogelvlucht' (op uitnodiging)

19apr09:0012:00Bijeenkomst ‘verbetertraject indicatieproces kindzorg in vogelvlucht' (op uitnodiging)“Verbetertraject indicatieproces kindzorg in vogelvlucht”

Meld je nu aan

De aanmelding is gesloten

Kan je niet naar dit evenement komen?Wijzig mijn aanmelding

Details event

Kinderverpleegkundigen zijn met elkaar een verbetertraject aangegaan om toe te werken naar eenduidigheid bij de inventarisatie, indicatie en organisatie van kinderverpleegkundige zorg in de eigen leefomgeving voor de Zorgverzekeringswet. Onderdeel van dit traject, waarin MKS de rode draad is, zijn:

  • Handreiking Indicatieproces Kindzorg (HIK) (geëvalueerd in 2022, aangepaste versie 2023)
  • Toolbox HIK (geëvalueerd in 2022, aangepaste versie 2023)
  • Training HIK: “Inventariseren, indiceren en organiseren van zorg in de eigen leefomgeving voor kinderen van 0-18 jaar voor de zorgverzekeringswet”
  • Expertgroep Indicatieproces Kindzorg
  • Intervisie Indicatieproces Kindzorg
  • Training HIK in vogelvlucht (voor adviseurs van zorgverzekeraars)

In dit verbetertraject staan kind en gezin centraal. Alle kinderen hebben recht op de juiste zorg. Medische Kindzorg Samenwerking (MKS) maakt integrale kindzorg mogelijk, door het kind centraal te stellen en het gezin de regie te geven. MKS is dé werkwijze voor het inventariseren, indiceren, organiseren en uitvoeren van alle zorg aan kinderen in de eigen leefomgeving. Deze werkwijze leidt tot integrale zorg en de juiste zorg op de juiste plek. Alle kinderverpleegkundige zorg in de eigen leefomgeving begint met een inventarisatie van zorgvraag en hulpbehoefte, het verbetertraject organisatie kindzorg is dan ook veel breder dan alleen het indiceren van kinderverpleegkundige zorg.

Tijdens deze bijeenkomst willen wij u meenemen in de voortgang binnen het verbetertraject organisatie kindzorg, de inhoud van de HIK en de Toolbox HIK en de werkwijze binnen het Indicatieproces Kindzorg. Het doel van de bijeenkomst is om samenwerkingspartners te informeren en feedback en verbeterpunten te ontvangen die de beroepsgroep mee kan nemen in de evaluatie en de verdere ontwikkelingen. Er zal dan ook voldoende gelegenheid zijn om uw vragen te stellen en om op een laagdrempelige en respectvolle manier met elkaar, als samenwerkingspartners in de kindzorg, in gesprek te gaan zodat wij de zorg voor kinderen in de eigen leefomgeving gezamenlijk kunnen verbeteren.

In verband met de ruimte kunnen er maximaal 2 personen per uitgenodigde organisatie deelnemen aan deze bijeenkomst.

 

Bijeenkomst:          

“Verbetertraject indicatieproces kindzorg in vogelvlucht”

Datum:        

woensdag 19 april

Tijd: 

9:00 – 12:00 uur

Locatie:

V&VN
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
Parkeren: P&R Papendrecht

Tijdstip

(Woensdag) 09:00 - 12:00

Locatie

V&VN

Orteliuslaan 1000