Events

Nieuwsbrief

Inloggen

a

Menu

Binnen beroepsvereniging kinderverpleegkunde.nl hebben wij verschillende expertgroepen. Deze expertgroepen bestaan uit kinderverpleegkundigen met specifieke kennis en expertise. Sinds kort is de Expertgroep Transmurale Kinderverpleegkunde gestart. Deze Expertgroep gaat meedenken en praten over ontwikkelingen aangaande transmurale kinderverpleegkunde. De komende periode stellen de kinderverpleegkundigen uit de expertgroep zich aan jullie voor. Daarnaast gaan zij jullie doormiddel van blogs meenemen in hun ervaring met transmuraal opleiden en werken. Manon Ottens stelt zich als eerste aan jullie voor.

Ik ben Manon Ottens, ik ben in juni 2021 aangenomen als transmuraal kinderverpleegkundige bij Kinderthuiszorg Nederland (KTZ) en het Beatrix kinderziekenhuis (BKZ) in Groningen. Ik ben eerst drie maanden ingewerkt bij KTZ en vervolgens ben ik 3 maanden ingewerkt in het BKZ, om daarna gelijk met de opleiding tot kinderverpleegkundige te beginnen. Ik heb toen tot juli in het BKZ gewerkt en heb daarna nog 6 maanden bij KTZ gewerkt en het laatste deel van mijn opleiding afgerond. In het begin was het nog onduidelijk hoe het traject van Transmuraal kinderverpleegkundige zou verlopen. Samen met Jorien, KTZ en BKZ hebben we vergaderingen gehad om samen tot een plan te komen. Ik heb sinds 6 maart mijn diploma kinderverpleegkundige en sindsdien zijn we transmuraal aan het werk. Jorien en ik wisselen elkaar elke 2 weken af, een van ons werkt dan twee weken bij BKZ en de ander van ons twee weken bij KTZ en zo wisselen we steeds om. Wij zijn één van de eerste werknemers die als transmuraal kinderverpleegkundige aan het werk zijn en we zijn benieuwd hoe het ons bevalt.