Events

Nieuwsbrief

Inloggen

a

Menu

Beroepsvereniging Kinderverpleegkunde.nl organiseert regelmatig online Kennissessies. In de eerste plaats doen wij dit voor onze leden, kinderverpleegkundigen. De leden van Kinderverpleegkunde.nl werken zowel intra- als extramuraal en bevinden zich door het hele land. Maar de Kennissessies zijn ook toegankelijk voor andere geïnteresseerde kinderverpleegkundigen en mensen die vanuit een andere rol betrokken zijn bij de kindzorg. De afgelopen tijd zijn er meerdere interessante online Kennissessies voorbijgekomen, wij noemen er een aantal:

  • “Het kind in zijn eigen kracht zetten; als één team rondom kind&gezin”, een Kennissessie in samenwerking met Stichting de Regenboogboom en de Landelijke Vakgroep Medisch Pedagogische Zorg.
  • “Focustaal; handvatten om patiënten met taalgebruik meer comfort te bieden en het effect van therapie te vergroten”, met als spreker Elroly Groeneveld.
  • “De kinderverpleegkundige in een hybride omgeving deel 1 en deel 2”, met als sprekers Aynur Dogdu en Saïda Aoulad-Baktit.
  • “Als het afscheid nadert”, met als spreker Ellen de Kruijer.

Stuk voor stuk mooie, leerzame Kennissessies met inspirerende sprekers. We merken dat de Kennissessies steeds beter bezocht worden door een steeds breder publiek.

Onze laatste Kennissessie “Je bent je eigen medicijn; een nieuw recept van de dokter” met als spreker Judith M. Kocken is zeer goed ontvangen door de aanwezige zorgprofessionals.
Kinderverpleegkundige Peggy Boetzkes schreef een review over die we graag met jullie delen:

“Op 2 juni woonde ik de interessante kennissessie bij genaamd: “Je bent je eigen medicijn. Een nieuw recept van de dokter”. De sessie werd gepresenteerd door pionier Dr. Judith M. Kocken. Zij is kinderarts en oprichtster van kinderbuik&co.

In de 2 uur durende kennissessie passeerde hartverwarmende, beroepsgerelateerde informatie de revue. Dr. Kocken bekijkt de “human being” (zoals zij de mens noemt) op een holistische wijze. Hierin wordt een kind (of volwassen mens) gezien als een samensmelting van fysieke, mentale, emotionele én spirituele aspecten. In de behandeling neemt zij tevens de impact van ziekte van een kind op een gezin mee.
Dr. Kocken wil graag de gezondheidszorg naar een nieuw niveau brengen. Een niveau waarbij de hele mens behandeld wordt, in plaats van enkel de klacht of gaan voor symptoombestrijding.
Ik was er stil van en voelde me gevuld met inspiratie en empowered door alle mooie zaken die ik voorbij heb horen en zien komen deze ochtend. Op naar meer in de toekomst!”

In de toekomst gaan wij er voor om meer mooie Kennissessies te organiseren. Er is onder onze leden veel vraag naar (het delen van) kennis. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar goede ideeën of thema’s voor kennissessies en inspirerende sprekers die hun kennis met ons willen delen. Heb jij een goed idee of ben of ken jij een inspirerende spreker? Wij horen graag van jou.